Alt medic american infectat cu Ebola

0

Un medic american infectat recent cu virusul Ebola în Liberia urmează să fie repatriat vineri în SUA pentru a fi tratat, a anunțat SIM organizația americană de caritate pentru care lucrează, informează vineri AFP.

Rick Sacra, în vârstă de 51 de ani, va fi tratat și plasat în carantină la Nebraska Medical Center din Omaha, notează într-un comunicat Bruce Johnson, președintele SIM USA.

Autoritățile medicale din Liberia investighează circumstanțele infectării doctorului Sacra, care nu a îngrijit pacienți infectați cu virusul Ebola.

Dr. Sacra este al treilea american infectat cu Ebola în Africa de Vest, unde o epidemie de o amploare fără precedent a lovit Guineea, Sierra Leone, Liberia, Nigeria și Senegal.

Virusul a provocat de la începutul anului peste 1.900 de morți, potrivit celui mai recent raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Luna trecuta, doctorul Kent Brantly, trimis în Liberia de o altă asociație americană de caritate, alături de o infirmieră a SIM, care a lucrat cu el, au fost infectați și repatriați în SUA pentru a fi tratați într-un spital din apropiere de Atlanta.

Ei au fost externați, după ce au fost tratați cu un ser experimental, fiind considerați vindecați, precizează AFP.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.