Blaga face plângeri penale

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat vineri că Opoziția va face plângeri penale împotriva miniștrilor care au semnat OUG privind migrația aleșilor locali.

„Noi vom face și în acest caz plângeri penale împotriva celor care au semnat această ordonanță de urgență, prin care nu se urmărește altceva decât să se creeze un avantaj pe parcursul procesului electoral pentru domnul Ponta, care este speriat că nu va ajunge la Cotroceni și de fapt nici nu va ajunge la Cotroceni”, a spus Blaga la RFI.

Președintele PDL a adăugat că în 2006 PSD, care era în Opoziție, și partidele aflate la Putere au propus un set de proiecte legislative, care au trecut prin Parlament aproape cu unanimitate de voturi, prin care se propunea oprirea migrației politice: legea prefectului, legea funcționarului public, legea înalților funcționari publici, legea cadru a descentralizării.

„Vă reamintesc ce a spus atunci Comisia Europeană: în sfârșit, în România, reforma administrației decolează. Ce a făcut Ponta acum? Fără nicio discuție nici cu noi, nici măcar cu structurile asociative ale aleșilor locali, a emis această OUG, care a fost atât de urgentă de a publicat-o în Monitorul Oficial la o săptămână”, a afirmat președintele PDL.

El a susținut că vor fi făcute plângeri penale împotriva tuturor miniștrilor care au semnat ordonanța, pentru că, în opinia sa, până la urmă este vorba de a acorda mită electorală.

„O să vedeți că vor migra primari către PSD și către sateliții lui, în măsura în care ei vor fi sprijiniți financiar în etapa următoare, prin sume alocate prin ordin de ministru, că până aici a mers guvernarea PSD, încât acordă fonduri prin ordin de ministru, din pixul domnului Dragnea, fără a trece prin Guvern, prin hotărâre de guvern”, a arătat Blaga.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.