Cazanciuc știe, ca toată lumea, unde este Nicușor Constantinescu

Share:

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că nu poate fi făcută publică procedura de extrădare a lui Nicuşor Constantinescu, însă a dat asigurări că ministerul ştie unde este acesta.

„Procedura de extrădare este o procedură nepublică. Noi am încercat să explicăm acest lucru. Procedura de extrădare este o procedură extrem de riguroasă şi orice risc de formă sau de fond, riscă să lungească procedura sau chiar să o analizeze, aşa că nu aş vrea să fac niciun fel de comentariu, atâta timp cât această procedură este încă supusă unui regim prevăzut de lege, şi anume confidenţial până la un anumit moment”, a spus ministrul Justiţiei, potrivit Agerpres.

Acesta a explicat că nu poate face publică procedura de extrădare, „pentru nu a nu fi pus în pericol procesul în sine”.

„De principiu, această procedură poate fi făcută publică în momentul în care un urmărit internaţional este reţinut de o autoritate unui stat străin. Atunci procedura poate fi făcută publică. Până în momentul în care o persoană nu este reţinută, procedura nu poate fi făcută publică, pentru nu a nu fi pus în pericol procesul în sine”, a spus ministrul Cazanciuc.

Întrebat de un jurnalist dacă ştie unde se află Nicuşor Constantinescu, ministrul Justiţiei a răspuns: „Evident că avem informaţii la Ministerul Justiţiei, dar nu vi le pot comunica la acest moment.”

Legat de durata procedurii de extrădare, ministrul Justiţiei a apreciat că „s-ar putea să vă daţi seama că au durat foarte puţin procedurile, raportat la alte cauze”.

Ministerul Justiţiei a comunicat, pe 27 august, că, în calitate de autoritate centrală în materia extrădării, îşi îndeplineşte în toate cauzele obligaţiile legale ce-i revin cu maximă celeritate, în conformitate cu legea română şi, după caz, instrumentele internaţionale aplicabile. Ministerul Justiţiei a dat publicităţii un comunicat ca reacţie la apariţia în presă a unor informaţii potrivit cărora procedura de extrădare în cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, ar fi fost tergiversată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.