Laszlo Borbely: Hunor e încă ministru al Culturii

0

Vicepreședintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, a declarat vineri, la Târgu Mureș, că liderul Uniunii, Kelemen Hunor va conduce Ministerul Culturii până când președintele statului îi va semna demisia, informează Agerpres.

‘Așteptăm deocamdată, este o situație în care, constituțional vorbind, până când nu semnează președintele această demisie a domnului Kelemen Hunor, el poate conduce frâiele ministerului. După această decizie, în 45 de zile poate fi numit un alt ministru ca să asigure interimatul și după alte 45 de zile se impune o numire. Asta nu înseamnă că nu poți să o faci mai repede. Deocamdată suntem în faza în care domnul Kelemen Hunor este acolo pentru că nu a fost semnată demisia lui de către președinte’, a spus Borbely.

Acesta a evitat să răspundă la întrebarea referitoare la o altă nominalizare a UDMR pentru funcția de vicepremier și cea de ministru al Culturii, după respingerea de către președintele statului a propunerii care o viza pe Rozalia Biro, președinta Consiliului Reprezentanților Unionali.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, și-a anunțat demisia din funcțiile deținute în Guvern, de ministru al Culturii și vicepremier, în data de 11 iulie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.