Liderii separatişti proruşi ar putea ordona vineri încetarea focului

Liderii separatişti proruşi din estul Ucrainei s-au declarat pregătiţi să ordone o încetare a focului, în cazul unui acord asupra unui plan de pace, vineri, la Minsk, potrivit unei declaraţii postate pe site-ul lor oficial, relatează AFP.

Liderii republicilor autoproclamate de la Doneţk şi Lugansk „sunt pregătiţi să ordone o încetare a focului vineri, la ora (locală) 15.00 (15.00, ora României), în cazul în care se ajunge la un acord şi dacă reprezentanţii Ucrainei semnează un plan de soluţionare politică” în cursul unei întâlniri a „Grupului de contact”, alcătuit din reprezentanţi ai Ucrainei, Rusiei şi OSCE cu rebeli, vineri, în capitala belarusă, informează Mediafax.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a anunţat că un plan pentru un armistiţiu în estul separatist al Ucrainei urmează să fie semnat vineri, la Minsk, şi că NATO îi susţine pe membrii săi care sunt pregătiţi să furnizeze asistenţă militară Ucrainei.

„Vineri, la Minsk, urmează să fie semnat un document care prevede etapele implementării unui plan de pace pentru Ucraina. Prevederea-cheie a acestui plan este un armistiţiu”, a declarat Poroşenko joi, cu ocazia summitului NATO de la Newport.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.