Noaptea albă a filmului românesc, la București și Cluj-Napoca

Cea de-a cincea ediţie a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc, unde vor fi proiectate producţii precum „Balanţa”, de Lucian Pintilie, şi „Sunt o babă comunistă”, de Stere Gulea, va avea loc pe 19 septembrie, în Bucureşti şi Cluj-Napoca, informează organizatorii, citați de Mediafax.

Spectatorii vor avea ocazia să vizioneze producţii recent lansate pe marile ecrane, care s-au bucurat de succes la public, dar şi de filme clasice, care au rămas în istoria cinematografiei româneşti. Din selecţie nu lipsesc nici documentare originale şi cele mai bune scurtmetraje româneşti ale anului2014.

Cu toate că vara tocmai a trecut, cinefilii vor avea parte de încă o vacanţă la mare, alături de personajele din „#Selfie”, de Cristina Iacob. În loc să se pregătească pentru cel mai important examen din viaţa lor, trei liceene decid să plece la mare şi să uite de şcoală, iar cei trei tineri pe care îi întâlnesc pe litoral par mai mult decât dispuşi să le ajute.

Secţiunea Panorama 2013 aduce cele mai apreciate titluri ale anului trecut, printre care se numără filmul lui Stere Gulea „Sunt o babă comunistă”, avându-i ca protagonişti pe Marian Râlea şi Luminiţa Gheorghiu, dar şi ecranizarea binecunoscutei nuvele „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, ce îşi aşteaptă fanii pentru o porţie de horror românesc. Alături de ele, vor mai fi difuzate filmele „Funeralii fericite”, de Horaţiu Mălăele, şi „La limita de jos a cerului”, de Igor Cobileanski (premiul Gopo pentru cel mai bun debut 2014).

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.