”Restul e tăcere”, proiectat la sediul ICR din Viena

Share:

Filmul „Restul e tăcere” (2007) în regia lui Nae Caranfil (foto), distins cu nouă premii naționale și internaționale va fi proiectat duminică 7 septembrie, de la ora 19.00, cu subtitrare în limba engleză, la sediul Institutului Cultural Român de la Viena, anunță ICR.

Această creație cinematografică a fost pregătită de Nae Caranfil timp de 20 de ani, fiind una dintre cele mai scumpe din istoria cinematografiei românești. Filmul „Restul e tăcere” a fost propunerea României la ediția din 2007 a premiilor Oscar, la categoria ‘cel mai bun film într-o limbă străină’.

Acțiunea filmului are loc în Bucureștiul anului 1911 și prezintă povestea inspirată din realitate a tânărului Grigore Ursaru, fiul unui actor celebru al Teatrului Național din acea epocă. Tânărul prea scund pentru scenă, prea timid cu femeile, excesiv în stilul de viață, este pe cale să facă o greșeala de neiertat din punctul de vedere al tatălui său și anume să regizeze un film, cel mai grandios și mai lung realizat vreodată. Acest proiect cinematografic urma să reconstituie fidel războiul de la 1877 prin care România și-a cucerit independența.

Institutul Cultural Român de la Viena a lansat în luna iulie programul „RKi Wien — Rumänisches Kino in Wien” din seria de filme proiectate până acum numărându-se creații cinematografice realizate de Lucian Pintilie („Reconstituirea”, „Balanța”) și Nae Caranfil („E pericoloso sporgersi”).

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.