Rusia ironizează NATO

Share:

Diplomaţi ruşi au postat fotografii cu tancuri de jucărie pe contul de Twitter al Ambasadei Rusiei din Emiratele Arabe Unite, afirmând că acestea reprezintă „cea mai convingătoare dovadă” a NATO cu privire la prezenţa trupelor ruse în Ucraina.

Fotografiile sunt însoţite de mesajul: „Ultimele dovezi ale NATO referitoare la trupele ruse care invadează Ucraina au fost dezvăluite! Se pare că sunt mai convingătoare ca niciodată”, scrie Ambasada Rusiei alaturi de fotografia cu tancurile de jucarie, postate pe contul de Twitter, relatează Russia Today în pagina electronică.

Mesajul reprezintă un răspuns la publicarea de către NATO a unor imagini din satelit prezentate drept „dovada” implicării militare a Rusiei în conflictul din Ucraina. Mai multe fotografii date publicităţii la 28 august de NATO arată un convoi militar al armatei ruse în zona Krasnodon, din Ucraina.

Un „război” virtual al hărţilor şi fotografiilor a fost declanşat pe Twitter, la 27 august, după ce Reprezentanţa Canadei la NATO a publicat o hartă pe contul său de Twitter, pe care Rusia apare cu roşu şi cu numele scris mare („Rusia”), iar Ucraina apare cu albastru şi cu menţiunea „Nu este Rusia”. Imaginea era însoţită de comentariul: „Geografia poate fi dificilă. Iată un ghid pentru soldaţii ruşi care se pierd şi pătrund «accidental» în Ucraina”. În replică, Delegaţia rusă la NATO a difuzat propria hartă, pe Twitter, în care Crimeea este parte integrantă a Rusiei. „Pentru a ne ajuta colegii canadieni să recupereze în privinţa noii geografii a Europei”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.