Unde se organizează a doua sesiune de admitere la facultate

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu organizează, în perioada 8-12 septembrie, cea de a doua sesiune de admitere, informează Cit news.

otrivit reprezentanţilor ULBS, după sesiunea de admitere din vară au mai rămas disponibile 130 de locuri bugetate și 1.065 de locuri cu taxă din cele aproape 3.300 de locuri scoase inițial la concurs.

Cele mai multe locuri bugetate au rămas la Facultatea de Științe Socio-Umane, respectiv 50. De asemenea, 30 de locuri bugetate sunt scoase la concurs de către Facultatea de Litere și Arte, 22 de către Facultatea de Științe, 17 de către Facultatea de Drept și 8 de către Facultatea de Teologie.

La Facultatea de Inginerie și cea de Științe Economice mai sunt disponibile 2, respectiv 1 loc bugetat, iar la Facultatea de Medicină și cea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului au rămas disponibile disponibile 9 locuri bugetate, respectiv 80 de locuri cu taxă.

La majoritatea specializărilor, admiterea se face pe bază de concurs de dosare, criteriul de selecție reprezentându-l media de la examenul de Bacalaureat. Excepție fac anumite specializări, respectiv Teologia ortodoxă și asistența socială, Educația fizică, Actoria, Conservare și restaurare, Calculatoare, Ingineria Sistemelor, Tehnologia Informației și Pedagogia învățământului primar și preșcolar.

Taxa de înscriere este de 250 de lei la Facultatea de Medicină și 150 de lei la celelalte opt facultăți. Taxele de școlarizare pentru studenții care nu vor reuși să ocupe un loc bugetat variază între 2.000 și 3.000 de lei pe an la majoritatea specializărilor.

În ceea ce privește studiile de master, sunt disponibile 230 de locuri fără taxă și 1.370 de locuri cu taxă din cele 2.550 de locuri scoase la concurs de către ULBS.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.