Vom avea carduri de sănătate până la sfârșitul lui octombrie

Share:

Premierul Victor Ponta a participat, vineri, la  semnarea contractului între Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi Poşta Română, contract ce are ca obiect serviciile de distribuire a cardului naţional de sănătate.

Premierul a declarat că, prin implemntarea unui proiect de anvergură precum cardul național de sănătate, se vor opri fraudele din sistemul Sănătații.

”În 2012, imediat după ce am devenit premier, am întrebat care este instituția din România cu cel mai mare buget. Este vorba de CNAS, care are 4 miliarde de euro. Sunt bani puțini pentru câtă nevoie este în România. Cel mai important este cum sunt folosiți, dacă din acești bani sunt plătite servicii medicale reale, sau ajung în tot felul de buzunare”, a declarat Ponta.

De asemenea, premierul a anunțat că până la sfârșitul lunii octombrie toate cardurile de sănătate vor fi livrate către populație, manifestându-și în același timp susținerea pentru alegerea Poștei Române ca responsabilă cu distribuirea în bune condiții a cardurilor. Victor Ponta a explicat că punerea în practică a proiectul a fost întârziată din cauza corupției fostei conduceri a CNAS.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.