Canada va mobiliza militari în Irak

Canada va mobiliza „zeci” de militari în Irak, „pentru a oferi consiliere şi asistenţă” armatei irakiene, a anunţat, vineri, premierul canadian Stephen Harper.

Acest ajutor are drept obiectiv, potrivit comunicatului şefului Guvernului canadian, „de a furniza forţelor de securitate din nordul ţării mijloace de a acţiona mai eficient în faţa ameninţării (pus de gruparea) Stat Islamic (SI)”, informează Mediafax.

Această decizie a fost luată în colaborare cu Guvernul irakian. Ministrul canadian de Externe, John Baird, a făcut o vizită în Irak, miercuri, pentru a înţelege situaţia la faţa locului. Canadienii vor oferi, alături de militarii americani, „consiliere strategică şi tactică pentru forţele irakiene”, a anunţat Harper.

Misiunea, prevăzută pentru „o perioadă iniţială” de o lună, ar putea fi prelungită. Vineri, în marja summitului NATO, Statele Unite au pledat pentru înfiinţarea cât mai curând posibil a unei „largi coaliţii”, pentru a „distruge ameninţarea reprezentată de Stat Islamic”, potrivit secretarului de Stat american John Kerry.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.