Obama avertizează Rusia la summitul NATO

Armistiţiul poate să aducă pacea în Ucraina „doar dacă produce efecte pe teren”, a avertizat vineri preşedintele american Barack Obama, la Summitul NATO de la Newport, în Marea Britanie.

„Suntem optimişti, dar am învăţat din experienţa anterioară. Suntem totodată sceptici” cu privire la faptul că „separatiştii vor respecta” armistiţiul şi că „ruşii vor opri încălcările suveranităţii şi integrităţii Ucrainei”, a declarat Obama, potrivit Mediafax. „De aceea, armistiţiul trebuie să aibă efecte pe teren” şi este preferabil „să impunem sancţiuni, chit că le vom anula ulterior”, a continuat el.

Pe de altă parte, preşedintele american a dat asigurări vineri că gruparea Statul Islamic (SI), responsabil de atrocităţi în Irak şi Siria, va fi învinsă, declarându-se convins că o „vastă coaliţie” internaţională va fi formată împotriva organizaţiei jihadiste.

„Acest lucru nu va avea loc de pe o zi pe alta, dar avansăm în direcţia bună. Vom slăbi şi într-un final vom învinge Statul Islamic”, a dat asigurări Obama în conferinţa de presă pe care a susţinut-o la finalul Summitului NATO de la Newport, în Marea Britanie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.