Orban: Demiterea lui Băsescu ”o prostie fără margini”

Share:

Vicepreședintele PNL Ludovic Orban a declarat sâmbătă, la Poiana Brașov, unde se desfășoară Liga Aleșilor Locali ai Alianței Creștin-Democrate, că propunerea de suspendare a președintelui Traian Băsescu, lansată de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i se pare ”pur și simplu o aberație care aruncă în derizoriu instituția referendumului de demitere”, informează Agerpres.

”Să demiți un președinte care își termină mandatul la sfârșitul anului mi se pare o prostie fără margini. Probabil domnul Tăriceanu, în criză de idei, încearcă să iasă în față numai că de data asta a dat-o în bară rău de tot. Mai este o chestiune — să dai cu piciorul în cineva care este căzut la pământ, să te bați cu un adversar care, practic, nu are niciun fel de posibilitate de reacție. În 22 decembrie, Băsescu își termină mandatul, în România pe 2 noiembrie are loc primul tur al alegerilor prezidențiale tocmai pentru înlocuirea lui Traian Băsescu cu un alt președinte. Mă și mir că se dă importanță unei astfel de declarații care este nu numai un non-sens, este o aberație constituțională și o bătaie de joc la adresa cetățeanului român, care astăzi trebuie să fie interesat pe cine alege președinte în următorii cinci ani”, a declarat Ludovic Orban.

În opinia sa, românii sunt ‘sătui’ de scandalul și tensiunea permanentă dintre opoziție și putere care nu se mai termină, apreciind că românii sunt preocupați de cel pe care îl vor alege președintele României pe următorii cinci ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.