Ponta va deschide un seminar româno-american pe teme economice

Primul ministru Victor Ponta va deschide, în data de 8 septembrie 2014, la Palatul Parlamentului, seminarul dedicat analizei impactului reglementărilor asupra mediului de afaceri, eveniment organizat ca parte a dimensiunii economice a parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, după cum se arată într-un comunicat al Guvernului, remis sâmbătă.

Seminarul este organizat de Ambasada SUA la București, Guvernul României, Camera Americană de Comerț din România și Consiliul de afaceri româno-american și se înscrie în acțiunile convenite de Primul ministru în cadrul dialogului cu secretarul american pentru comerț Penny Pritzker pe tema implementării Planului de măsuri pentru bună guvernare în economie.

La seminar vor participa reprezentanți ai autorităților publice și ai mediului privat din România și SUA.

Discuțiile vor urmări identificarea celor mai bune practici pentru crearea unui cadru stimulativ și predictibil pentru companiile interesate să investească în România. De asemenea, vor fi formulate propuneri pentru consolidarea dialogului dintre autorități și mediul de afaceri, creșterea transparenței decizionale prin proceduri clare și eficiente de consultare.

Vor fi abordate modalități de îmbunătățire a politicilor publice prin dezvoltarea capacității instituțiilor de a evalua impactul în plan economic și financiar al propunerilor legislative, plecând de la experiența americană în domeniu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.