Crucea Roşie, împiedicată să transporte ajutor umanitar în Lugansk

0

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat că nu a reuşit să transporte sâmbătă dimineaţa ajutor umanitar în Lugansk, din cauza unor „tiruri de armă” în regiune, relatează agenţia ucraineană UNIAN, în pagina electronică.

„În această dimineaţă (sâmbătă) am încercat să transportăm ajutor umanitar în Lugansk, însă din cauza unor tiruri de armă am fost nevoiţi să ne întoarcem din drum în apropiere de satul Luganskaia”, anunţă CICR într-un mesaj postat sâmbătă seara pe contul său de Twitter, informează Mediafax.

Kievul şi separatiştii ucraineni s-au acuzat reciproc de încălcarea armistiţiului încheiat vineri, la Minsk. Acest armistiţiu ar trebui să pună capăt conflictului care durează de aproape cinci luni în est şi care s-a soldat cu 2.600 de morţi şi jumătate de milion de refugiaţi.Ulterior, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi omologul său rus Vladimir Putin au constatat în cursul unei convorbiri telefonice că armistiţiul semnat vineri este „în general respectat”, a anunţat preşedinţia ucraineană.

Ei au discutat, de asemenea, despre problema „livrării de ajutor umanitar locuitorilor din Lugansk şi Doneţk”, două bastioane separatiste proruse din estul Ucrainei, teatrul unor lupte cu forţele ucrainene.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.