România va contribui financiar la planul de acțiune decis de NATO

Share:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Cotroceni, că şi România va contribui financiar la planul de acţiune decis la summitul NATO, dar acestea vor fi mici în comparaţie cu statele care vor desfăşura forţe aici, subliniind, totodată, că România are capacităţi mari de depozitare, informează Mediafax.

Întrebat cât de pregătită este România pentru a răspunde deciziilor de la Summitul NATO, preşedintele Traian Băsescu a declarat că acestea sunt decizii politice şi ele trebuie puse în aplicare „de toate instituţiile, în principal militari, fie că vorbim de comandamente, fie că vorbim de spaţii de depozitare a tehnicii de luptă şi a muniţiei, fie că vorbim de amenajarea unor infrastructuri care ar fi, eventual, necesare pentru a se putea desfăşura forţele care la nevoie vin imediat să ajute România”.
Şeful statului a explicat că au fost modernizate aeroporturile de la Kogălniceanu şi Turda şi va fi terminat şi cel de la Feteşti, dar s-ar putea să mai fie nevoie de un aeroport.
Totodată, Băsescu a spus că România are „capacităţi de depozitare mari”. „Aduceţi-vă aminte că România a avut o armată de 300.000 de oameni şi acum avem armată de 80.000 de oameni. Dar capacităţile ne-au rămas”, a punctat şeful statului

 

 

 

 

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.