Dragnea îl face pe Băsescu ”ipocrit” și ”tupeist”

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni seară, la TVR 1, că președintele Traian Băsescu dă dovadă de ‘ipocrizie maximă și tupeu fără limite’ atunci când vorbește despre ordonanța privind sumele alocate primăriilor, informează Agerpres.

Este ipocrizie maximă și tupeu fără limite la Traian Băsescu. Minte cu nerușinare și eu sunt foarte calm, încerc să fiu foarte calm la această afirmație. (…) De fapt, îi repartizăm după niște criterii de prioritizare convenite cu Banca Mondială și cu Fondul Monetar Internațional. Ce repartizăm de la minister are la bază fundamentarea venită din fiecare județ indiferent de culoarea politică’, a spus Dragnea.

Potrivit acestuia, există transparență în alocarea sumelor către primării, ele fiind publicate pe site-ul oficial al Ministerului Dezvoltării.

‘Toate aceste alocări au fost puse pe site-ul instituției și sunt în continuare pe site-ul instituției, iar în ceea ce privește nepublicarea în Monitorul Oficial, în el se publică banii pe care îi alocă Guvernul prin hotărâri de guvern direcționat, nu neapărat pe proiecte de investiții. Ordonanța 28 e un instrument care a strâns trei acte normative care au dus la un haos generalizat în anii precedenți în care miniștrii din Guvernul Boc și puțin din Guvernul Ungureanu au risipit banii fără niciun fel de criteriu, decât pe criteriu politic’, a explicat vicepremierul.

În context, acesta a afirmat că a mai demonstrat odată că șeful statului minte, însă va relua demersul ‘poate cu mai multe detalii’.

‘I-am arătat minciuna lui Traian Băsescu acum câteva luni de zile atunci când, tot așa, spărgea televizoarele de la tribuna de la Cotroceni mințind despre mine că adoptăm banii preferențial și i-am arătat pe grafice, public, o comparație între cum a împărțit Elena Udrea banii când era la ministerul ăsta și cum împărțim noi banii. (…) O să mai reiau o dată demersul că văd că îl mănâncă pielea și pe el, și pe Udrea și pe Blaga și o să fac publice din nou sumele așa cum au fost repartizate de ei în anii trecuți, poate cu mai multe detalii ca să ajutăm mult mai bine instituțiile statului să facă lumină în cazul ăsta’, a spus Dragnea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.