Începe a doua sesiune de admitere la facultate

Universitatea din Bucureşti organizează, în perioada 15 – 19 septembrie, a doua sesiune de admitere, având disponibile peste 2.300 de locuri neocupate de la sesiunea din vară, dintre care 290 la buget şi 2.069 cu taxă.

În perioada 15 – 19 septembrie, candidaţii înscrişi la programele de licenţă la care se organizează examen de admitere, vor susţine probele stabilite. Data limită de afişare a rezultatelor este 23 septembrie, informează Mediafax.

Admiterea se face pe bază de examen, pe baza mediei de la bacalaureat şi a unui eseu motivaţional ,sau pe baza unei formule mixte, diferind de la facultate la facultate.

Cele mai multe locuri sunt disponibile la Facultatea de Geografie (11 de locuri la buget, 388 de locuri cu taxă), Facultatea de Administraţie şi Afaceri ,(trei locuri la buget, 270 de locuri cu taxă), ,Facultatea de Ştiinţe Politice (22 locuri la buget, 259 de locuri cu taxă) şi Facultatea de Litere (31 de locuri la buget, ,215 de locuri cu taxă).

Au mai rămas locuri şi la Facultatea de Istorie (111 de locuri cu taxă), Facultatea de Chimie (25 de locuri la buget, 70 de locuri cu taxă), Facultatea de Fizică (45 de locuri la buget, 90 de locuri cu taxă), Facultatea de Filosofie (25 locuri la buget, 43 de locuri cu taxă), Facultatea de Geologie şi Geofizică (12 locuri la buget, 36 de locuri cu taxă) şi Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine: Franceză (20 de locuri cu taxă), Spaniolă (20 de locuri cu taxă), Maghiară (1 loc la buget, 5 locuri cu taxă), Filologie Clasică (1 loc la buget, 5 locuri cu taxă), Rromani (1 loc la buget, 3 locuri cu taxă), Limbi Slave (15 locuri la taxă), Limbi moderne aplicate – Traducere şi interpretare (7 locuri cu taxă).

La Facultatea de Drept mai sunt locuri doar cu taxă la învăţământ la distanţă (ID) – 130 de locuri.

Facultatea de Teologie Ortodoxă mai scoate la concurs 75 de locuri la buget şi 19 locuri cu taxă, Facultatea de Teologie Romano-Catolică – 21 de locuri la buget şi 29 locuri cu taxă şi Facultatea de Teologie Baptistă – 17 locuri la buget şi cinci locuri cu taxă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.