Iohannis, “victimă sigură” în sondajele pesediste

Victor Ponta ar câştiga primul tur al alegerilor prezidenţiale cu 41,1%, fiind urmat de Klaus Iohannis cu 28,8%, arată un sondaj INSCOP Research, realizat la comanda ziarului Adevărul. Într-o finală între cei doi, Ponta şi-ar adjudeca fotoliul de la Cotroceni cu un scor de 54%.

Potrivit sondajului realizat de INSCOP Research, intenţia declarată de participare la votul pentru alegerile prezidenţiale înregistreză o creştere semnificativă comparativ cu rezultatele sondajului de la începutul lunii iulie, informează Romaniatv.net.

Cea mai spectaculoasă creştere se înregistrează în cazul celor care declară că se vor prezenta în mod sigur la vot (55,7%, comparativ cu 48,6% care declarau acest lucru în urmă cu două luni).

14,7% declară că probabil vor vota, faţă de cei 17,3% care declarau acest lucru în iulie. Scade şi ponderea celor care spun că probabil nu se vor prezenta la vot (3,8%, comparativ cu 7,4% în iulie). 6,3% declară că sigur nu se vor prezenta la vot (6,4% declarau acest lucru în iulie), în timp ce 16% nu s-au hotărât (15,9% în iulie), iar 3,6% nu ştiu/nu răspund (3,8% în iulie).

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.