Pe Blaga nu-l interesează demiterea lui Băsescu

Share:

Alianța Creștin-Liberală (ACL) nu este interesată de demersul de suspendare din funcție a președintelui Traian Băsescu și nu este de partea inițiatorilor, a declarat luni liderul PDL, Vasile Blaga.

„Este praf în ochii românilor, domnul prim-ministru ar trebui să fie chemat de Tăriceanu în Parlament și să răspundă abuzurilor repetate pe care Guvernul le face, să răspundă pentru proasta guvernare. Ați văzut la întâlnirea pe care Ponta a avut-o cu investitorii ce i-a spus reprezentantul Departamentului de Stat domnului Ponta, că astfel de acțiuni, intervenind abrupt în procesul electoral, în scopul de a-și crea un avantaj și de a falsifica alegerile, vor duce la plecarea investitorilor sau nevenirea lor în țară. Poziția noastră este clară în continuare: nu suntem interesați de acest demers și nu suntem de partea celor care îl inițiază”, a spus Blaga, după ședința ACL.

Liderul PDL consideră că demersul de suspendare din funcție a șefului statului nu le este de folos românilor.

„Domnul Tăriceanu probabil că are impresia că îi va folosi lui. Nu-i va folosi pentru că românii s-au săturat de scandal și ar trebui să știe și domnul Tăriceanu și să-i spună și domnului Ponta ce rezultă din analizele sociologice: românii nu-și doresc de fel astfel de acțiuni”, a declarat Blaga.

El a subliniat că argumentele prezentate de Tăriceanu nu sunt valide pentru inițierea suspendării din funcție a șefului statului.

„O să vedeți avizul CCR. Sunt copilării inventate de domnia sa pentru a se băga în seamă. Vede că dânsul dorește să candideze la Președinție, probabil se și vedea președinte, dar nu iese din 5-6% și inițiază astfel de acțiuni. (…) Este consultativ (n.r. avizul CCR), dar nu cred că cineva nu va ține cont de el, chiar și iresponsabilul Tăriceanu”, a explicat Blaga.

Liderul PDL a apreciat că anunțul făcut de UDMR cu privire la nesusținerea acestui demers este o acțiune responsabilă.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat luni că a început demersurile referitoare la inițiativa de suspendare din funcție a șefului statului.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.