A fraudat BAC-ul, dar a fost admis la Academia de Poliție

Share:

Băieții omului de afaceri Nicolae Crețu din din Târgu Jiu au fraudat examenul de bacalaureat, dar asta nu l-a împiedicat pe unul dintre ei să fie admis deja la Academia de Poliţie. Deocamdată, se face o anchetă pe această temă.

Ancheta demarată în vară de procurorii gorjeni în dosarul presupuselor șpăgi despre care se vorbea că ar fi fost date la examenul de bacalaureat din Târgu Jiu a confirmat din plin suspiciunile pe care le aveau cei care au instrumentat cercetările, potrivit pandurul.ro.

„Ca  modalitate de  fraudare a examenului, atât la  limba  română  cât și la matematică, Crețu D. și  Crețu C., cei  doi  fii ai inculpatului Crețu Nicolaie, au  fost  învățați  să facă anumite semne pe  lucrări pentru a  fi identificate și   în situația în care n-ar  fi reușit  să rezolve subiectele, lucrările să poată fi înlocuite după examen, astfel cum s-a întâmplat la proba scrisă la  limba  română.

Inculpatul Udroiu Vasile a recunoscut ca i-a învățat pe cei doi elevi ce semne să facă pe lucrările de matematică. Întrucât cei doi fii ai inculpatului Crețu Nicolaie nu au finalizat lucrările la proba scrisă la limba română, inculpatul Udroiu Vasile le-a înlocuit ulterior după examen, situație în care a fost contrafăcută semnătura profesorilor  supraveghetori. (…) Din probatoriul administrat în cursul urmăririi penale s-a stabilit că lucrările la limba  română ale celor doi  fii ai  inculpatului Crețu Nicolae au fost scoase din centrul de examen prin intermediul acestuia și le-au fost date  să  fie  refăcute, iar  foaia  suplimentară din mijloc a fost  completată de cei doi elevi în afara examenului, fiind contrafăcute semnăturile profesorilor  supraveghetori I.O. si P.I.. Lucrările refăcute au fost introduse ulterior la centrul de evaluare de la Liceul Tehnologic, unde s-au corectat”, menționează Parchetul.

Unul dintre fiii omului de afaceri Crețu Nicolaie a fost admis la Academia de Poliție din București, însă examenul i-ar putea fi anulat.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.