Croatul Marin Cilic, câștigătorul US Open

Tenismanul croat Marin Cilic a câștigat primul său turneu de Mare Șlem, US Open, luni, după ce a dispus în trei seturi identice, cu 6-3, 6-3, 6-3, în finala cu japonezul Kei Nishikori, în mai puțin de două ore.

Într-o finală inedită, după eliminarea favoriților în semifinale (Roger Federer și Novak Djokovic), Nishikori (24 ani) a părut depășit de miza meciului, comițând nu mai puțin de 30 de greșeli și fiind incapabil să își regăsească tenisul său agresiv grație căruia a trecut de liderul mondial, sârbul Novak Djokovic.

Cilic, antrenat de compatriotul său Goran Ivanisevic, a rupt dominarea celor patru ”grei” ai tenisului mondial din ultimii ani, Roger Federer, Novak Djokovic, Rafael Nadal și Andy Murray. A fost doar al patrulea titlu care a scăpat celor denumiți ”Big Four” în ultimele 40 de turnee de Mare Șlem desfășurate, însă al doilea în acest an, după ce elvețianul Stan Wawrinka s-a impus în ianuarie la Australian Open.

Anul trecut, Cilic nu a putut participa la US Open, deoarece avea de ispășit o suspendare pentru dopaj, redusă de la nouă la patru luni de TAS.

Cilic este al doilea croat care câștigă un turneu de Mare Șlem, după ce antrenorul său, Ivanisevic, se impunea în 2001 la Wimbledon. Învingătorul de la Flushing Meadows și-a adjudecat un cec de 3 milioane de dolari și 2.000 de puncte ATP, iar finalistul a primit 1.450.000 dolari și 1.200 puncte.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.