Geoană: Băsescu trebuia suspendat în prima zi de mandat

Preşedintele Traian Băsescu trebuia suspendat din prima zi de mandat, dar o eventuală a treia suspendare ar putea avea efecte perverse şi contraproductive, a declarat la RFI senatorul PSD, Mircea Geoană.

Mircea Geoană spune că „domnul Băsescu trebuia suspendat din prima zi a mandatului 1 şi din prima zi a mandatului 2, când a desfăcut cu bună ştiinţă majorităţi existente. Din punctul meu de vedere, domnul Băsescu nu are ce să caute la Cotroceni de foarte multă vreme. Nu mai vorbesc de suspendările din 2007 şi 2012. Dar acum, atât de aproape de alegerile prezidenţiale, trebuie şi vorbesc aici cu un interes politic şi electoral, trebuie să facem un calcul foarte atent dacă din punct de vedere al eficienţei şi oportunităţii un astfel de gest acum serveşte scopului nostru principal, acela de a câştiga Preşedinţia cu candidatul nostru şi de a înlătura efectele regimului Băsescu, acolo unde aceste efecte sunt negative sau nocive pentru societatea românească”.

„Din punctul meu de vedere, domnul Băsescu ar fi trebuit să nu mai fie la Cotroceni de mulţi-mulţi ani de zile. El nu mai candidează, asta este o veste foarte bună. Trebuie să avem o discuţie consolidată în interiorul partidului. Sunt argumente pro, mai degrabă de natură demonstrativă, de a arăta că nu se pleacă din două mandate de preşedinte fără a suporta consecinţele încălcării repetate, flagrante, grosolane, a Constituţiei României, în mod copios timp de zece ani de zile. În acelaşi timp, trebuie să calculăm dacă nu cumva din punct de vedere electoral există şi efecte perverse, efecte contraproductive, pe care trebuie să le evităm cu orice preţ”, a mai spus Mircea Geoană.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.