Întâlnire tensionată între Piţurcă şi Burleanu, la FRF!

0

 Selecţionerul Victor Piţurcă şi preşedintele FRF Răzvan Burleanu s-au întâlnit, marţi, la Casa Fotbalului, la solicitarea antrenorului, pentru a clarifica situaţia la nivelul conducerii tehnice a echipei naţionale, în urma ofertei venite de la clubul saudit Al-Ittihad, informează frf.ro.

FRF susţine că doreşte să continue colaborarea cu Victor Piţurcă.”Federaţia Română de Fotbal doreşte să continue colaborarea cu antrenorul Victor Piţurcă, conform contractului aflat în derulare, în vederea asigurării condiţiilor optime pentru prima reprezentativă în preliminariile Euro 2016. Unitatea de grup şi continuitatea reprezintă două dintre cele mai importante atuuri ale echipei naţionale în acest moment şi considerăm că acestea sunt esenţiale în vederea obţinerii calificării la Campionatul European din Franţa, un deziderat pe care îl împărtăşim cu toţi suporterii «tricolorilor»”, se arată în comunicatul FRF.

Suma pe care selecţionerul Victor Piţurcă trebuie să o achite drept despăgubire Federaţiei Române de Fotbal, în cazul rezilierii unilaterale a contractului său de muncă, se ridică la 1,425 milioane de euro, conform documentului intrat în posesia Mediafax. Potrivit contractului încheiat în data de 29 iunie 2011, Piţurcă are un salariu brut lunar de bază de 10.000 de lei şi o indemnizaţie sportivă anuală netă în valoare de 400.000 de euro.

Conform unei clauze din contract, partea care solicită închierea înţelegerii înainte de termenul de 30 noiembrie 2016 (la cinci luni după Euro-2016) trebuie să plătească despăgubiri, după cum urmează: „Dacă până la data de 30 noiembrie 2016, oricare dintre părţi denunţă unilateral contractul, aceasta (angajator sau salariat) va achita toate sumele prevăzute la punctele J1 (n.r. – 10.000 de lei brut pe lună) şi J2 (n.r. – 400.000 de euro net anual), litera a), ce ar fi fost scadente de la momentul denunţării unilaterale a contractului şi până la 30.11.2016, precum şi, în plus, o despăgubire în sumă de 500.000 de euro net, plătibilă în 45 de zile de la data denunţării unilaterale a contractului”.Astfel, suma pe care ar trebui să o plătească astăzi Piţurcă este de 1,425 de milioane de euro.

Potrivit contractului, obiectivul de performanţă este calificarea şi participarea echipei naţionale a Romniei la turneul final al Campionatului European – Franţa 2016. Dacă reuşeşte această performanţă, Piţurcă ar urma să încaseze un premiu de 350.000 de euro net, după ce UEFA va vira către FRF drepturile financiare corespunzătoare calificării.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.