Iohannis îl pârăște pe Dragnea la DNA

Share:

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a confirmat, marți seară, la Ploiești, că a depus o plângere penală la DNA împotriva vicepremierului Liviu Dragnea care a inițiat ordonanța privind aleșii locali, afirmând că, dacă procurorii constată că fapta implică mai multe persoane, atunci aceștia pot extinde cercetările.

„Eu m-am îndreptat împotriva inițiatorului acestei ordonanțe, iar dacă DNA constată că este o faptă penală care implică mai mulți, atunci din oficiu se va autosesiza și va extinde cercetările. Noi nu avem date, nu reușim să aflăm ce se întâmplă în interiorul Guvernului, nu înțelegem motivațiile pentru care Guvernul, cu toate avertizările și de la noi și de la alții, a procedat totuși la aprobarea acestei ordonanțe. Și atunci trebuie să intervină cineva care prin lege are dreptul să meargă și să verifice concret cum și de ce”, a declarat Iohannis într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, plângerea depusă la DNA împotriva vicepremierului Liviu Dragnea pentru abuz în serviciu a fost „ultima soluție” pentru a găsi „răspunsuri’ cu privire la această ordonanță. „A fost ultima soluție pentru a găsi explicații acolo. Guvernul a refuzat sistematic să ne explice de ce a întârziat publicarea, de ce a schimbat textul care a fost trimis spre consultare și a venit cu un text modificat în final în ordonanța de urgență. Guvernul a refuzat să ne dea răspunsuri. Avocatul poporului a fost sesizat. Nu a venit cu niciun răspuns. Ne amână de la o săptămână la alta, cum ne-a obișnuit deja(…). Și atunci am apelat la instituția statului care este îndrituită să facă lumină în această speță, care este în acest caz DNA”, a explicat Klaus Iohannis.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.