Irina Socol, directoarea Siveco, reţinută pentru evaziune fiscală

Directoarea celei mai mari companii de IT din România, Irina Socol, a fost reţinută în noaptea de luni spre marţi pentru evaziune fiscală. Ceilalţi suspecţi ridicați și duși la audieri după percheziţiile făcute luni la mai multe firme vor fi cercetaţi în libertate, după ce şi-au recunoscut faptele.

Mai multe percheziţii au fost făcute, luni, la sediul celei mai mari companii IT din România. În acest dosar este implicată şi directoarea companiei, Irina Socol, cea care a fondat firma Siveco, informează Romaniatv.net.

Potrivit anchetatorilor, în contabilitatea producătorului de soft au fost înregistrate achiziţii de servicii, care în realitatea nu au fost făcute şi astfel au prejudiciat statului român cu trei milioane de euro. De asemenea, firmele prin intermediul cărora s-au realizat aceste tranzacţii erau înregistrate pe numele unor persoane de etnie romă din Chiajna şi Sinteşti, judeţul Ilfov.
În urma audierilor, suspecţii care şi-au recunoscut faptele au fost eliberaţi şi vor fi cercetaţi în stare de libertate, iar directoarea Siveco, Irina Socol, a fost reţinută pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.