Prima implantare bilaterală din România a fost un succes

Implantarea bilaterală cu cel mai subțire implant cohiear ‘Cochlear Nucleus Profile Series’ – a fost un succes – la Spitalul Clinic de Urgente ”M.S. Curie’”se arată într-un comunicat de presă al spitalului.

Luni, 8 septembrie 2014, începând cu ora 10:00, la Spitalul Clinic de Urgențe ‘M.S. Curie’, o echipă de medici a realizat cu succes prima implantare bilaterală din România cu noul implant ‘Cochlear Nucleus Profile Series’. Operația a durat 4 ore si jumătate, iar echipa de medici a fost condusă de Conf. Dr. Gheorghe Dan Cristian, cofochirurg, șeful secției ORL din cadrul Spitalului Clinic de urgență pentru copii Mărie Curie (Budimex), din aceasta facând parte și Dr. Alexandra Neagu, medic primar ORL, competență audiologie.

La finalul celor 4 ore și jumătate, cofochirurgul Dr. Gheorghe Dan Cristian, a declarat că: ”Operația a decurs foarte bine, conform așteptărilor, implanturile au fost poziționate corect, iar pacientul este foarte bine. Micuțul Patrick va urma un tratament antibiotic de 7 zile după care va pleca acasă. Vom aștepta aproximativ o lună de zile până când se vor vindeca complet țesuturile din jurul implantului, după care se va face activarea implantului și va începe stimularea urechii interne. Urmează apoi proceduri de reeducare verbală și a auzului, proceduri ce îi vor ajuta pe acest copil să învețe să audă”.

Patrick era pe lista de așteptare de un an de zile. În acest caz ședințele de logopedie durează ani de zile, însă cu cât copilul e implantat mai devreme cu atât ședințele durează mai puțin, iar vorbirea se învață în mod natural, se mai arată în comunicat.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.