Blaga ”bate șaua să priceapă iapa”

Liderul PDL și copreședinte al ACL, Vasile Blaga, a declarat miercuri, la Zalău, că nu este corect ca președintele Traian Băsescu să vorbească despre unitatea dreptei în condițiile în care și-a făcut partid pentru ”feblețea” lui.

Această construcție nu am făcut-o împotriva nimănui, dar nici n-am cerut binecuvântarea nimănui. Pentru că nu este corect să vii astăzi, de fapt aseară și, „Măi Vasile”, să plângi de vina PDL-ului când i-ai spus „Adio!” neforțat de nimeni și să vorbești de unitatea dreptei când ți-ai făcut partid pentru feblețea ta”, a afirmat Vasile Blaga, în fața a câteva sute de susținători ai ACL, prezenți la Zalău la o întâlnire cu Klaus Iohannis și alți membri ai alianței.

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți seară, că nu crede că fuziunea dintre PNL și PDL se va mai realiza după alegerile prezidențiale.

„Cred că după alegeri nu se va mai face nicio fuziune, indiferent care este rezultatul (n.r. al alegerilor prezidențiale) și se va face o fuziune PDL-PMP cu asta basta. (…) Și dacă va câștiga Iohannis și dacă va pierde Iohannis, fuziunea nu se va face”, a declarat președintele Băsescu, la B 1 Tv.

El a subliniat că liderul PDL, Vasile Blaga, a făcut o mare greșeală.

„Trebuia să lase PNL să se ducă cu candidatul lui, cu șase case, cu premier Grivco, cu ce vrea, să nu fi avut aroganța să anunțe: „eu am făcut cu PNL și nu aud de președinte, să nu aud de PMP”. El trebuia să adune PMP, Forța Civică, țărăniștii într-o alianță și sigur își băga candidatul în turul doi că are structuri mult mai bine decât PNL”, a arătat șeful statului.

El a adăugat că președintele PDL putea să caute în partid un prezidențiabil, punctând că liderul PNL, Klaus Iohannis, este un om slab, fiind ”șubred ca și caracter”, iar Emil Boc ar fi un candidat ”indiscutabil” mai bun decât acesta.

„Astăzi vrea Blaga să ni-l ofere ca soluție de președinte.(…) Dragă Vasile, puteai să cauți pe cineva în PDL că aveai oameni valoroși”, a mai afirmat Băsescu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.