Lista medicamentelor de care beneficiază asigurații, actualizată la șase luni

0

 Senatorii au adoptat marţi o propunere legislativă care prevede ca lista medicamentelor de care beneficiază asiguraţii cu sau fără contribuţie personală să se actualizeze o dată la şase luni.

Actul normativ a fost iniţiat de mai mulţi senatori şi deputaţi, iar forma iniţială a fost modificată prin amendamente.

Unul dintre acestea viza titlul care s-a modificat din”Lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii” în „Propunere legislativă pentru modificarea alin. (1) al art. 232 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii”.

Un alt amendament adoptat prevede că „lista cu medicamente de care beneficiază asiguraţii cu sau fără contribuţie personală se elaborează de către Ministerul Sănătăţii Publice şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, cu consultarea Colegiului Farmaciştilor din România, se actualizează o dată la şase luni şi se aprobă prin hotărâre de Guvern”.

Senatul este prima Cameră legislativă sesizată, raportul Comisiei pentru sănătate publică cu amendamente a primit 91 de voturi „pentru” şi două abţineri, iar propunerea legislativă 86 voturi „pentru”, înregistrându-se şi o abţinere.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.