Monica Macovei, criticată dur de şeful statului

Președintele Traian Băsescu a lansat marți seara, la un post de televiziune, un atac extrem de dur la adresa Monicăi Macovei, pe care a acuzat-o de trădare și slugărnicie față de Blaga, dar și la adresa „unui jurnalist”, bănuit a fi Dan Tapalagă, despre care a afirmat că ar „controla deciziile procurorilor”.

„Sistemul e doar îngenuncheat, se poate ridica din genunchi, depinde cine vine preşedinte, dacă îi predă justiţia, adică numirile, cum mi se propunea mie înainte de disputele publice în care, din păcate, Monica Macovei a fost incorectă faţă de mine”, a declarat Traian Băsescu, potrivit Romaniatv.net.

Întrebat la ce se referă, şeful statului a spus că este vorba despre numirile de procurori şefi la DNA, adjuncţi şi şefi de secţie.”De acolo a plecat pentru că a fost necinstită, cum a fost necinstită şi când s-a dus să facă sluj la Blaga şi acum i-a întors spatele fără să respire. A mai făcut d-astea şi acum, când vedeţi faptele astea, aveţi explicaţia de ce când am putut n-am mai pus-o ministru al Justiţiei. Pentru că plecat odată cu scoaterea PDL de la guvernare în 2007 de către Tăriceanu şi în 2009 când am putut să punem din nou un guvern PDL, n-am mai invitat-o să vină în guvern. Are carenţe consistente, ştiţi, trebuie să te uiţi sub poleială”, a spus şeful statului, referindu-se la Monica Macovei.

„Asta e sistemul, reminiscentele vechi care s-au transferat si generatiei noi si s-ar putea sa vedeti cum decizii de procurori au fost controlate de un ziarist important” a răspuns președintele întrebat despre funcționarea sistemului democratic. Deși președintele nu a pronunțat nume, mai multe surse indică faptul că ținta atacului său nu ar fi altcineva decât jurnalistul Dan Tapalagă, care ar fi fost consilier al lui Macovei când aceasta era ministru al Justiției.

Remarcăm în context destăinuirea președintelui, care recunoaște senin că dicta în 2009 numirile de miniștri, deși acest lucru nu este în atribuțiile președintelui.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.