Prezidenţiabilul Dan Diaconescu, datorii de milioane de euro la bănci

Romaniatv.net continuă să prezinte averile candidaţilor la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Astăzi, datoriile prezidenţiabililor. Unul dintre pretendenţii la fotoliul prezidenţial are datorii colosale în bănci, cu mult peste visele celorlalţi „concurenţi”.

Mai precis, acest pretendent la fotoliul prezidenţial are o datorie totală de 2.750.596,67 euro. Adică aproape trei milioane de euro. La un curs de 4,5, datoria s-ar traduce în 12,37 milioane de lei. Dacă am compara cu salariul mediu net, ar rezulta că datoria se ridică la 7.337 de salarii (la un salariu mediu net de 1.687 lei, raportat în luna iunie 2014, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). Iar dacă am merge puţin mai departe şi am raporta la perioadă, ar rezulta că această sumă ar reprezenta salariul mediu pentru un individ pe o perioadă de 611 ani.

Dar cine este prezidenţiabilul cu asemenea datorie? Nimeni altul decât senzaţionalul om de presă, politician şi afacerist Dan Diaconescu. Datoriile sunt către Volksbank şi sunt scadente în 2037. De asemenea, Romaniatv.net prezintă situaţia financiară a tuturor pretendenţilor la cea mai înaltă funcţie în stat. Dintre cei 12 candidaţi, nu am găsit declaraţii de avere pentru Gheorghe Funar şi Szilagyi Zsolt, candidatul PPMT.

De asemenea, o serie de prezidenţiabili sunt curaţi ca lacrima la acest capitol, având datorii zero. Este vorba despre Klaus Iohannis, Călin-Popescu Tăriceanu, Elena Udrea, Kelemen Hunor şi Corneliu-Vadim Tudor. În schimb, datornici pe la bănci şi la instituţii sunt, dincolo de Dan Diaconescu, următorii pretendenţi la prezidenţiale: William Brânză, Ioan Ghişe, Monica Macovei şi Victor Ponta.

După datoria  multi-milionară a lui Diaconescu, vine un alt pretendent de calibru. De calibru la datorie. Este vorba despre William Brânză, candidat din partea Partidului Ecologist Român (PER). Acesta datorează băncilor suma de 650.000 de euro, ceea ce ar însemna 2,92 milioane de lei.

Următorul datornic este independentul Ioan Ghişe, care are o datorie de 225.000 lei.

Aproape de această sumă se plasează şi următorii prezidenţiabili: Monica Macovei, candidat independent, are o datorie de 176.000 lei, iar Victor Ponta, candidat PSD, are o datorie de 133.628 lei. În total, datoria acestora se ridică la 15,83 milioane de lei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.