Șarapova și-a asigurat drumul spre Singapore

Share:

Asociația tenisului feminin (WTA) a anunțat că Maria Șarapova (Rusia) și-a obținut calificarea la Masters-ul de la Singapore, așa-numitul Turneu al campioanelor, care va reuni cele mai bune 8 jucătoare din circuitul profesionist, între 17 și 27 octombrie.

În prezent pe locul 4 în lume și campioană la Roland Garros în acest an, Șarapova este a doua jucătoare absolut sigură că va disputa acest prestigios turneu, după ce în ultimii 2 ani nu mai fusese organizat. Ea se alătură numărului 1 mondial, Serena Williams.

„Sunt foarte emoționată că mi-am asigurat calificarea pentru finalele WTA și, totodată, că am rămas printre cele mai bune jucătoare din lume”, a afirmat Șarapova.

Prin prezența celor 2 jucătoare la această competiție, președinta WTA, Stacey Allaster, și-a exprimat optimismul în ce privește succesul din insula-stat asiatică. „Iubitorii tenisului din Singapore vor putea vedea jucătoare de prima mână, precum Șarapova sau Williams. Fiecare partidă va avea tensiunea unei veritabile finale”, a subliniat ea.

Celelalte 6 locuri restante pentru completarea tabloului de 8 în Masters vor fi determinate în ultimele săptămâni ale sezonului, printre jucătoarele cu foarte mari șanse să se califice fiind și românca Simona Halep, locul 2 mondial în lume în acest moment.

Aparentul paradox (locul 4 în WTA este sigură de prezență, iar locul 2 încă nu) este determinat de sistemul de clasificare diferit al celor 2 ierarhii, cel general și cel pentru Masters. În timp ce clasamentul WTA este alcătuit pe ultimele 52 de săptămâni, cel al „Turneului campioanelor” se calculează în urma disputării competițiilor din anul calendaristic 2014, numindu-se, de altfel, „Drumul spre Singapore”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.