Soprana Leontina Văduva, la concertul ”Vienna Classic Christmas”

Soprana Leontina Văduva și tenorul Robert Nagy sunt invitați speciali ai concertului  ce va fi susținut de Strauss Festival Orchestra Vienna, p”Vienna Classic Christmas”e 20 și 21 decembrie, la Sala Palatului din Capitală, informează un comunicat al organizatorilor transmis miercuri AGERPRES.

Strălucirea și fastul Vienei vor cuprinde toată țara, într-un amplu turneu național susținut de ansamblul muzical, care va începe pe 11 decembrie în Timișoara și se va încheia cu două concerte, pe 20 și 21 decembrie, în București, la Sala Palatului.

Spectacolul „Vienna Classic Christmas” este un concert de Crăciun care pregătește auditoriul pentru sărbătorile de iarnă într-o manieră autentic vieneză. Programul Orchestrei se desfășoară, ca și la Concertul de Anul nou de la Viena, în jurul celebrelor valsuri și polci ale dinastiei Strauss și ale altor compozitori vienezi. Pe 1 ianuarie, ca în fiecare an, orchestra va concerta de Anul nou la Viena sub bagheta maestrului Willy Buchler, care va conduce orchestra și în turneul din România. Născut în Viena, maestrul Willy Buchler este unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai muzicii vieneze. Willy Buchler continuă tradiția lui Johann Strauss de a dirija cu vioara în mână.

Strălucirea orchestrei vieneze va fi completată în acest an de soprana Leontina Văduva și tenorul Robert Nagy. Cunoscută publicului meloman internațional ca o solistă de excepție, soprana Leontina Văduva a dat viață marilor eroine ale operei. Artista de origine română, fiica iubitei interprete de muzică populară Maria Ciobanu, a avut o ascensiune fulminantă, aclamată fiind la Royal Opera House, Covent Garden, Staatsoper din Viena, Metropolitan Opera New York, Opera din Paris etc. A primit numeroase distincții și premii de valoare, este Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres și Mare Ofițer al Ordinului Muzicii și Culturii.

Tenorul Robert Nagy este pentru al doilea an consecutiv invitat în spectacolul „Vienna Classic Christmas”. Excepționala interpretare din concertele de anul trecut a ridicat în picioare publicul din toată țara. Vocea tenorului Robert Nagy a făcut senzație în toată Europa și sute de mii de spectatori au fost fascinați de rolurile pe care artistul le-a interpretat.

Tenorul deține un palmares impresionant de premii și distincții, fiind decorat pentru merite deosebite de Președinția României

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.