Discuții cu FMI , fără Băsescu

Reprezentanții Fondului Monetar Internațional și autoritățile române vor discuta săptămâna viitoare, la Bruxelles, despre pregătirea celei de-a doua rectificări a bugetului pentru 2014, a declarat joi, pentru AGERPRES, reprezentantul FMI pentru România și Bulgaria, Guillermo Tolosa.

„Ne vom întâlni la Bruxelles pentru a discuta despre evoluțiile economice recente și stadiul implementării angajamentelor convenite în domeniile cheie din program. Echipele vor discuta de asemenea cu autoritățile române pregătirea celei de-a doua rectificări bugetare. Întâlnirile vor avea loc la Bruxelles, la invitația Comisiei Europene. Acesta este un schimb informal de opinii, nu o evaluare oficială”, a spus oficialul FMI.

Ministrul Finanțelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, ministrul delegat pentru Buget, Darius-Bogdan Vâlcov, și o echipă tehnică din minister vor participa săptămâna viitoare, la Bruxelles, la întâlnirile organizate de Fondul Monetar Internațional /FMI/ și Comisia Europeană /CE/ cu autoritățile române, informează un comunicat al MFP remis joi AGERPRES.

În cadrul întâlnirilor, vor fi analizate evoluțiile economice recente și stadiul implementării angajamentelor convenite cu organismele financiare internaționale, precizează MFP.

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei /ANRE/ a trimis joi Ministerului Finanțelor Publice o serie de documente solicitate de Guvern pentru discuțiile cu FMI, a declarat, pentru AGERPRES, Niculae Havrileț, președintele ANRE.

„Ni s-a cerut, pentru întâlnirea cu FMI, să pregătim machete cu stadiul în care ne aflăm privind procesul de liberalizare a piețelor de energie și gaze, pe care să le trimitem la Ministerul de Finanțe. Am transmis astăzi toate documentele cerute”, a precizat Havrileț.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.