Dușa dă asigurări românilor din Covasna și Harghita că nu sunt uitați

Share:

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat joi, în Harghita, că proiectul de autonomie inițiat de UDMR nu va trece niciodată de Parlament, ținând cont că România este stat unitar, lucru consfințit de Constituție.

Prin Parlament mai există un proiect de lege privind autonomia ținutului secuiesc. Eu cred că fiecare cetățean, așa cum prevede Constituția și legea, și fiecare parlamentar are dreptul să facă inițiative legislative, dar inițiative legislative și proiect de legi care sunt contrare Constituției nu au ce căuta. Suntem iar în campanie electorală, știu că de fiecare dată se readuce în discuție acest subiect al autonomiei. Eu provin din acest județ și sunt deputat în acest județ. Nu va trece nicioadată prin Parlamentul României o asemenea lege. România este un stat unitar, acest statut este garantat prin Constituție și nu va vota nimeni, niciodată, un asemenea proiect de lege, chiar dacă el va fi depus’, a declarat Mircea Dușa.

Ministrul Apărării, care este și deputat de Harghita, a participat joi, la Toplița, alături de premierul Victor Ponta și vicepremierul Liviu Dragnea, la predarea cheilor unor microbuze școlare pentru județele Harghita și Covasna și a patru ambulanțe pentru Serviciului Județean de Ambulanță Harghita, dar și la semnarea unor contracte pentru investiții în mai multe localități din cele două județe, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală.

Mircea Dușa a mai spus că prezența premierului și a vicepremierului României în zonă este un semnal foarte puternic pentru românii din nordul Harghitei, că nu sunt uitați de autoritățile de la București.

‘Faptul că primul-ministru Victor Ponta și vicepremierul Liviu Dragnea au fost prezenți astăzi la Toplița este un semnal foarte puternic pentru românii din nordul județului, că nu sunt uitați și că Guvernul, tot ceea ce face în dezvoltarea economică și social a localităților, are în vedere și această parte a județului’, a mai spus Mircea Dușa.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.