Starea armatei Ucrainei lasă de dorit

O rachetă antiaeriană ucraineană Osa-M a creat marți o situație neprevăzută în timpul manevrelor din Marea Neagră, la care participă NATO și Ucraina, a relatat miercuri Ria Novosti, citînd mass-media ucrainene și ruse.

O rachetă trasă de pe distrugătorul ucrainean Ternopol a căzut în apă, a ieșit la suprafață și s-a îndreptat spre navă, dar nu a ajuns și a căzut din nou.

Acest episod a fost filmat și postat de marinari ucraineni, aparent, pentru a demonstra că starea armatei ucrainene lasă mult de dorit, relatează postul de televiziune Kanal 5.

În paralel cu manevrele NATO, Rusia a procedat în aceeași zi la tiruri în Marea Neagră, utilizând baterii de rachete desfășurate pe coastă și avioane de luptă ale aviației navale.

Un sistem mobil defensiv de coastă Bastion a distrus ținte la suprafață, instalate la sud-est de Sevastopol, unde se află baza Flotei Rusiei din Marea Neagră.

Patru avioane de luptă Su-24 din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră au lovit, de asemenea, ținte convenționale imitând un grup naval advers.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.