Dușa crede că e bine să țină UDMR aproape

0

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, vineri, la Conferinţa Judeţeană a PSD Mureş, că partidul are în Parlament o majoritate confortabilă şi fără UDMR, adăugând: „E bine să-i ţinem aproape”, întrucât „nu avem nevoie în ţară de conflicte acum, când conflictele sunt aici, la graniţa cu Ucraina”

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, s-a referit, vineri, în discursul pe care l-a rostit în faţa a peste 600 de delegaţi prezenţi la Conferinţa Judeţeană a PSD Mureş, la proiectul de autonomie al UDMR şi la raporturile cu formaţiunea parteneră la guvernare.

„Noi avem acum o majoritate confortabilă în Parlamentul României, chiar şi fără UDMR. Dar e bine să-i ţinem aproape, pentru că nu avem nevoie în ţară de conflicte, acum, când conflictele sunt aici, la graniţa noastră cu Ucraina şi când, folosindu-se de aspecte din acea zonă, unii scot capul şi încep să vorbească despre autonomie şi despre alte lucruri care nu ar trebui să existe în campania electorală. Dar, sigur, ca de fiecare dată, acesta va fi un subiect de campanie electorală şi candidatul UDMR probabil că va avea acest slogan vis-a-vis de autonomia teritorială a celor trei judeţe”, a spus Duşa, referindu-se la Mureş, Covasna şi Harghita.

El a adăugat că acest lucru „nu se va întâmpla”, chiar dacă se va depune un proiect de lege în Parlament, întrucât o lege care este împotriva Constituţiei şi chiar împotriva articolului 1 din Constituţie „nu va trece niciodată prin Parlamentul României, indiferent de la ce partide vor fi deputaţii şi senatorii” care nu aparţin UDMR.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.