Rezultate spectaculoase în medicina de urgență
Medicina de urgență și sistemul român național de urgență reprezintă domeniul în care s-au obținut cele mai spectaculoase progrese, cele mai bune rezultate, cea mai bună recunoaștere internațională România având-o pe acest domeniu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Cristian Grasu, președintele Asociației Serviciilor de Ambulanță (ASA) din România, care participă la Poiana Brașov la cea de-a XV-a Conferință națională de medicină de urgență, ce se desfășoară între 11 și 14 septembrie.
Noi ne aliniem totdeauna la acest efort permanent de a menține ceea ce am câștigat până acum și de a dezvolta mai departe un sistem cât mai ridicat de calitate a serviciilor oferite pentru că, într-un final, sistemul de urgență este tranșeea, linia întâi acolo unde se decide într-o chestiune de minute soarta oricărei persoane care este într-o situație urgentă, continuând apoi în UPU, care împreună cu prespitalul formează sistemul național de asistență medicală de urgență, ce este la același nivel înalt de dotare și de pregătire, apoi către vindecarea definitivă care se realizează în spital pe secții, pe ATI și așa mai departe”, a spus președintele Asociației Serviciilor de Ambulanță din România.
Dr. Cristian Grasu a mai spus că tinerii sunt atrași de sistemul de urgență pentru că se recunoaște calitatea muncii din acest domeniu.
„Sistemul românesc de urgență se bucură în prezent de o foarte bună apreciere atât în Europa, cât și în toată lumea, fiind un exemplu dat din ce în ce mai des în foarte multe țări. Întotdeauna trebuie să luăm în considerare că sistemul de urgență nu are numai un efect neapărat numai pe starea de sănătate sau pe salvarea de vieți, multe lucruri la care poate nu se gândește toată lumea, depind de calitatea acestuia. De exemplu turismul, investițiile străine pentru că o mare corporație care vrea să trimită în România 500 de angajați să deschidă o afacere va fi interesat întotdeauna și de nivelul de protecție al acestora, din toate punctele de vedere”, a precizat dr. Cristian Grasu.
El a adăugat că organizarea evenimentului de la Poiana Brașov la care participă și invitați din străinătate este o ocazie utilă pentru toți care lucrează în medicina de urgență de a împărtăși informații de ultimă oră despre evoluția domeniului sanitar și, de asemenea, de a afla noutăți din celelalte sisteme de urgență din străinătate.