TVR vrea la Eurovision pe banii noștri

0

Consiliul de Administraţie (CA) al Televiziunii Române a aprobat, joi, participarea României la competiţia Eurovision 2015, în acest sens urmând ca reprezentanţii TVR să încerce să obţină sprijin financiar şi de la Guvern, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din TVR.

Responsabilă de acest proiect a fost desemnată Liana Stanciu, au declarat joi, pentru MEDIAFAX, surse din TVR.

Liana Stanciu a fost şefa delegaţiei României şi la ediţia de anul acesta a Eurovision.

Din această postură, Liana Stanciu a reuşit să obţină o sumă de aproape 260.000 de lei de la Guvern pentru participarea României la Eurovision 2014.

TVR va încerca să găsească sprijin financiar de la Guvern şi pentru ediţia din 2015 a Eurovision, au declarat sursele citate.

Pe de altă parte, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de TVR, decizia Consiliului de Administraţie al TVR de aprobare a participării Televiziunii Române la concursul Eurovision 2015, care se va desfăşura la Viena, în Austria şi trimiterea confirmării oficiale de participare către European Broadcasting Union (EBU), a fost luată cu unanimitate de voturi.

Eurovision 2015 va fi o ediţie jubiliară, la împlinirea a 60 de ani de organizare a competiţiei, potrivit TVR.

Graţie Conchitei Wurst, travestitul cu barbă care a făcut senzaţie câştigând concursul Eurovision din acest an cu piesa „Rise like a Phoenix”, Austria a obţinut dreptul de a organiza evenimentul de anul următor.

Astfel, finala ediţiei de anul viitor a Eurovision Song Contest se va desfăşura pe 23 mai, la Viena.

În acest an, Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision 2014, s-au situat, cu piesa „Miracle”, pe locul al 12-lea în finala care a avut loc în luna mai, la Copenhaga, Danemarca.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: Abba, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.