Dacian Cioloş participă la Rural Fest

0

Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Dacian Cioloș va participa duminică, 14 septembrie, la Rural Fest, evenimentul care aduce satul românesc în mijlocul Bucureștilor.

Comisarul Cioloș va deschide evenimentul la orele 09.30 (zona centrală) și va susține scurte declarații de presă la orele 10.00 (cortul presei, lângă zona centrală). Începând cu orele 15.00, în cortul Comisiei Europene, comisarul Cioloș va purta un dialog cu fermierii și producătorii interesați de reforma politicii agricole comune.

Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Dacian Cioloș participă la Rural Fest

La Rural Fest Bucharest își dau întâlnire peste 150 de producători, meșteșugari, artizani și alți iubitori ai satului românesc. Evenimentul își propune să redescopere satul românesc, din Moldova și Transilvania, până în Oltenia, Dobrogea și Muntenia, cu gustul, tradițiile și poveștile fiecărei regiuni.

Rural Fest include atracții pentru toate vârstele: o mini fermă de animale, ateliere de meșteșuguri tradiționale, expoziții cu vânzare, demonstrații de gătit, o paradă a costumelor populare, dansuri folclorice, jocuri și concursuri cu premii. Sărbătoarea se va încheia în ritmuri de horă pe muzică de taraf.

„Rural Fest este felul nostru de a mulțumi celor care au grijă de satul românesc, produc hrană sănătoasă și păstrează vii tradițiile din strămoși, îmbinând competitivitatea economică și responsabilitatea ecologică”, a declarat Angela Filote, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Evenimentul face parte din campania de comunicare a Comisiei Europene „Politica Agricolă Comună – Pentru rădăcini mai puternice”, campanie desfăşurată în toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Rural Fest este organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, împreună cu partenerii săi în acest eveniment, în Șoseaua Kiseleff, între Piața Victoriei şi Str. Arh. Ion Mincu, duminică, 14 septembrie, în intervalul 9:00 – 19:00.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.