Lavrov: SUA vrea să taie legăturile economice între UE și Rusia

Share:

Șeful diplomației rusești a acuzat sâmbătă Statele Unite ale Americii că vor să „taie legăturile economice” dintre Moscova și Uniunea Europeană, la o zi de la intrarea în vigoare a noilor sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei din cauza implicării presupuse a acesteia în conflictul din Ucraina, relatează AFP.

„America vrea să profite de situația actuală pentru a tăia legăturile economice dintre Europa și Rusia”, mai ales pentru a impune UE livrările sale de gaze al căror preț este net superior celui al gazului rusesc, a afirmat Serghei Lavrov, citat într-un comunicat al MAE rus, într-un interviu pentru canalul rus de televiziune TV Centre.

Washingtonul își dorește „să își asigure condițiile cele mai favorabile în cadrul negocierilor privind crearea unui parteneriat transatlantic comercial și de investiții”, a apreciat el. Astfel, SUA „încearcă să impună Europei livrările sale de gaz lichefiat american la prețuri ce nu pot fi concurențiale prin raport cu prețul gazului rusesc”, a precizat ministrul.

Printre altele, el a acuzat UE că este „dispusă să își sacrifice economia în fața politicii”, subliniind că Bruxellesul a decis să pregătească o nouă serie de sancțiuni împotriva Rusiei la 5 septembrie, în ziua în care un acord de armistițiu în Ucraina a fost semnat la Minsk, „înainte de toate datorită unei inițiative a președintelui rus Vladimir Putin”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.