Ponta îi zice lui Iohannis să nu se folosească de copii în campania electorală

0

Premierul Victor Ponta a afirmat, sâmbătă, că face ”un apel” la Klaus Iohannis ”să nu mai folosească copiii în campania electorală”, adăugând că Iohannis este ”ultimul om care poate să vorbească despre şcoală” şi că în şcoală lucrează profesori ”care nu fac averi din meditaţii”.

Cred că este extrem de deranjant şi fac un apel la domnul Iohannis să nu mai folosească copiii în general în campania electorală. Dânsul face ce face şi tot la copii ajunge. Nu l-am văzut până acum să aibă vreo poziţie, de atâţia ani, legată de educaţie, nu-l văd în continuare şi, mai ales, nu l-am auzit care e soluţia, ce propune domnia sa, ce-ar face domnia sa în locul nostru, n-ar respecta Legea licitaţiilor publice, nu le-ar mai da manuale noi, ar face el manualele mai bune… Deci cred că folosirea copiilor în acest discurs politic extrem de populist este incorectă, denotă o mentalitate de politruc – şi ştiu ce înseamnă politruc – şi cred că domnul Iohannis este ultimul om care poate să vorbească despre şcoală”, a declarat ViVictor Ponta sâmbătă după-amiază, la Sinaia, la finalul unei întâlniri pe teme de agricultură.

Premierul a precizat că în şcoală lucrează profesori ”care nu fac averi din meditaţii” şi că subiectul legat de manualele şcolare nu trebuie folosit ”în mod demagogic”.

”În şcoală lucrează profesori care trăiesc decent, care nu fac averi din meditaţii, iar de aceste lucruri, mai ales atunci când vrea să critice ceva (Klaus Iohannis – n.r.) ar trebui să spună cum zice dânsul, să nu respectăm legea, să interzicem să facă contestaţii? (…) Aş vrea să fac un apel ca totuşi în campanie electorală să nu folosim în mod demagogic, ca nişte politruci, un subiect atât de important care înseamnă după zece ani noi manuale”, a mai spus Victor Ponta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.