Ponta: Taxa pe stâlp s-ar putea reduce dacă vine un Guvern mai bun

0

Premierul Victor Ponta a afirmat, sâmbătă, la rafinăria Petrobrazi din judeţul Prahova, referindu-se la reducerea taxei pe construcţii speciale de la 1,5% la 1%, că Guvernul pe care îl conduce ”atât a putut să facă”, adăugând că poate anul viitor va veni un guvern mai bun care o va reduce la 0,5%.

Acum dacă dau vestea că taxa pe construcţii speciale se reduce de la 1,5 la 1%, doamna Gheorghe (n.r. – Mariana Gheorghe, CEO Petrom România)îmi va spune să o reducem la 0,5%. Poate o să vină la anul un guvern şi mai bun decât al meu şi o să o reducă la 0,5%. Guvernul acesta atât a putut să facă. Poate însă să vină cu reducerea contribuţiilor la asigurări sociale”, a spus Ponta, sâmbătă, în discursul ţinut cu ocazia celebrării a 80 de ani de la înfiinţarea rafinăriei Petrobrazi.

Premierul a mai spus că, în ultima perioadă, România s-a apropiat mult de statul de ţară independentă din punct de vedere energetic.

”Domeniul energiei e un domeniu în care nu există investiţii pe termen scurt şi profituri pe termen scurt, există numai o strategie bine gândită şi cred că în aceşti doi ani şi jumătate, lucrând împreună cu Petrom-OMV, cu celelalte companii din domeniu, România a progresat foarte mult. A făcut într-adevăr o reformă structurală reală şi din punct de vedere legislativ şi din punct de vedere operaţional. Pe partea de energie şi-a asigurat resurse pentru a fi într-adevăr stabilă şi aproape, aproape în totalitate independentă, a creat premisele ca în foarte scurt timp, prin rezerve proprii pe care le avem la dispoziţie, România, şi când spun România mă gândesc şi la Republica Moldova, să poată să asigure industriei şi populaţiei o garanţie în ceea ce priveşte resursele energetice”, a mai spus Ponta.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.