Festivalul Deltei te provoacă la concurs!

0

După o primă ediţie de succes, la care au participat peste 2000 de persoane, Festivalul Deltei a revenit în Bucureşti. Evenimentul se desfășoară pe 14 septembrie, în Parcul Lumea Copiilor din Bucureşti, între orele 10.00 și 22.00, iar intrarea este gratuită. 
Iubitorii Deltei și cei ai preparatelor din pește prezenți la eveniment vor avea parte de nenumărate surprize și de un adevărat festin culinar cu pește adus direct din Deltă. Ca şi la prima ediţie, vizitatorii vor fi întâmpinați de un decor tradițional, care reîntregeşte, la sute de kilometrii depărtare, imaginea Deltei Dunării.
Aceştia pot cunoaşte tradiţiile, oamenii din Deltă sau arta culinară specifică zonei, în care se contopesc culturile slavă (ruși – lipoveni, ucraineni), cea balcanică (greci, italieni, aromâni), dar și cea orientală (turci, tătari). Vizitatorii pot gusta preparate din peşte, gătite după reţete specifice, de bucătărese venite special în Bucureşti: ciorbă de peşte, saramură de peşte cu mămăliguţă, chifteluţe, friptură sau frigărui din peşte, salată de icre sau macrou la grătar. Nu vor lipsi nici imaginile din Delta de odinioară, muzica specifică zonei sau suvenirurile.
Evenimentul este o oportunitate unică de a cunoaşte îndeaproape Delta Dunării şi o încercare de a intensifica turismul în această zonă, cu scopul redescoperirii şi protejării celei mai bine conservate Delte a Europei.
Festivalul Deltei te provoacă la concurs! Lasă un comentariu la postarea despre concurs de pe pagina de Facebook Festivalul Deltei, spune-ne cum preferi să mănânci peștele, dă share postării pe pagina ta, adună cât mai multe Like-uri de la prietenii tăi, iar noi te premiem!  Oferim zilnic 1 meniu pentru 2 persoane la Festivalul Deltei. Câștigătorii pot alege între următoarele meniuri:
1.    Ciorba de pește + Saramură + Mămăliguță + Băutura gratuită
2.    Ciorba de pește + Chifteluțe din pește + Sos tradițional + Salată de varza + Băutura gratuită
3.    Ciorba de pește + Friptură de peste + Cartofi prăjiți + Salata de varză + Sos tradițional + Băutura gratuita
4.    Ciorba de pește + Frigărui de peste + Sos tradițional +   Salata de varză + Cartofi prăjiți +Băutura gratuita.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.