Schimbare de structura la examenele de BAC și evaluare națională

0

Examenul de Bacalaureat şi Evaluarea națională nu își vor schimba structura în anul școlar 2014-2015, a declarat pentru Agerpres ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie.

„Pentru anul școlar viitor, pentru examenul de Evaluare națională nu avem nicio schimbare, pentru examenul de Bacalaureat nu avem nicio schimbare din punct de vedere al structuri examenelor. Avem schimbări legate de recunoașterea competențelor lingvistice, în sensul că am mai adăugat unele atestate, am mai extins. Cu alte cuvinte venim în întâmpinarea elevilor și a părinților și sunt mici modificări, reașezări în interiorul programei. Nu sunt lucruri semnificative. Sunt corespunzătoare programei școlare”, a precizat ministrul Educației.

Remus Pricopie este de părere că în sistemul de învățământ trebuie să fie efectuate schimbări cu condiția ca acestea să fie realizate „progresiv” și să aducă „stabilitate și progres”. „Întotdeauna trebuie să găsești echilibrul între stabilitate și progres. Nu poți să încremenești, să nu mai schimbi nimic, să îngheți sistemul ani de zile ca să nu mai facem schimbări. Schimbări trebuie să faci de fiecare dată: schimbi manualele, schimbi programele, sunt cerințe diferite. De pe piața muncii apar meserii noi. Ești obligat să schimbi, dar schimbările trebuie să le faci progresiv”, a explicat ministrul Educației, Remus Pricopie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.