Elena Udrea și Raluca Turcan sunt de aceeași teapă

1

Partidul Mișcarea Populară (PMP) va susține moțiunea simplă pe tema educației inițiată de Alianța Creștin Liberală (ACL) și va solicita Camerei Deputaților înființarea unei comisii de anchetă cu privire la manualele școlare pentru clasele I și a II-a, a anunțat luni președinta PMP, Elena Udrea.

Vom susține o moțiune simplă pe educație și în același timp cerem anchetă parlamentară pentru a se vedea din ce motiv nu s-au tipărite la timp abecedarele, manualele pentru copii de clasa I și a II-a, în așa fel încât să află și noi, să afle și părinții pentru care motiv astăzi copii lor nu au avut manuale atât de necesare pe băncile școlii”, a declarat Udrea într-o conferință de presă, arătând că această solicitare va fi depusă marți la Camera Deputaților.

Totodată, ea a cerut ACL să sprijine inițiativa PMP privind înființarea comisiei parlamentare.

„Începerea anului școlar este de obicei un prilej de bucurie atât pentru copii care se întorc la școală, cât și pentru dascăli și părinți. (…). Ziua de astăzi a fost în schimb marcată de tristețe și în același timp am avut cu toții parte de un moment șocant pe care ni l-a oferit domnul Victor Ponta, de tristețe, pentru că cei care au mers în clasa I, clasa a II-a nu au avut parte de manuale pentru prima oară după cel de-al Doilea Război Mondial. Momentul șocant oferit de Victor Ponta arată aroganța prim-ministrului. Aflăm astăzi că nu au copiii nevoie de abecedar (…) ci avem o țară în care copiii au toți smartphone-uri și stau pe internet, se informează de acolo. (…) Domnul Victor Ponta confundă copiii României cu proprii copii și își imaginează că toți copii din această țară au posibilitățile pe care le au copii lui, copiii baronilor lui locali și în general copiii politicienilor. Avem nevoie de un prim-ministru căruia să-i pese de educație”, a afirmat Udrea.

Ea a arătat că în vizita pe care a făcut-o luni la un liceu din Capitală a văzut tineri care așteaptă sprijin de la statul român pentru un învățământ de performanță, de calitate, în care să-și formeze competențe și care să le dea șansa ca la terminarea școlii să-și poată găsi un loc de muncă.

„Domnul Victor Ponta nu reușește să facă altceva decât să distrugă învățământul românesc”, a spus președinta PMP.

Elena Udrea consideră că Ministerul Educației nu a reușit să organizeze licitații pentru tipărirea manualelor pentru clasele I și a II-a pe motiv că este campanie electorală iar editurile trebuie să tipărească fluturași, afișe pentru Victor Ponta și licitațiile trebuie făcute cu dedicație.

„Este o delăsare, o lipsă de interes, de responsabilitate care cere demisia lui Victor Ponta, însă de prea multe ori a fost nevoie să-și asume eșecul guvernării sale, eșecul acțiunilor proprii în calitate de prim-ministru și nu s-a întâmplat nimic. De aceea nu mă aștept ca de data aceasta domnul Victor Ponta să-și asume situația dezastruoasă din școlile românești și să facă acest gest. Dar societatea trebuie să-l sancționeze, să-i ceară lui Victor Ponta să ia măsuri cu propriul Guvern, să facă ceea ce așteapă oamenii de la el să facă și să pregătească școala pentru copii pe care trebuie să-i educe”, a mai spus președinta PMP, care i-a solicitat premierului să continue programul „Cornul și laptele”.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Doru Popa spune

    Titlul tendentios si suna ca nuca-n perete ! Cum puteti sa afirmati cele ce ati scris si sa puneti pe picior de egalitate o caricatura de femeie ca Raluca Turcan si Elena Udrea? Voi n-aveti la indemana proprietatea cuvintelor? Voi comparati un nimeni din orice punct de vedere cu Elena Udrea? Fratilor, pe la voi, la jurnalisti, nu se fac concedieri, sau macar reciclari? Voi legati-va de dr.Cretinetti care dupa un gat de whiskey s-a trezit ca vorbeste gura fara el…auzi, tu : la Palilula toti copiii au smartphonuri conectate la Internet si tablete : e de noaptea mintii, nu altceva! Baaaa, du-te ba, pana la Galaoaia in Mures si la intoarcere sa-mi vii cu numarul tabletelor pe cap de copil descultz!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.