Hidroelectrica merge pe profit

0

Hidroelectrica menţine trendul ascendent al rezultatelor financiare de excepţie, înregistrând, la 31 august 2014, un profit brut în valoare de 719 milioane lei, în creştere cu 12% faţă de profitul brut cumulat, aferent primelor 8 luni ale anului 2013.
Principalele surse care au generat aceasta performanta financiara au fost reprezentate, pe de-o parte, de vânzările mai mari de energie, iar pe de alta parte, de reducerea semnificativa a cheltuielilor operaționale, ca urmare  a implementării unei strategii reușite de control al costurilor operaționale. Politica restrictiva a companiei privind costurile operaționale a acomodat, in plus, impactul negativ al impozitului instituit pe construcții speciale in valoare de 150 milioane de lei, calculat pentru anul 2014.
„Producția de cel puțin 17 TW/h ce va fi obținută până la finalul anului, implementarea unor strategii eficiente de vânzare a întregii cantități de energie produsă, deschiderea unor reprezentanțe de trading în Ungaria și Serbia, coordonarea unor acțiuni susținute de revizuire a portofoliului de credite bancare, sunt elemente ce vor genera în exercițiul financiar al anului 2014 un profit record de peste 1 miliard de lei. Dacă Hidroelectrica nu ar plăti 396 milioane de lei taxa pe apa uzinată, reprezentând cel mai înalt nivel al acestei taxe din Uniunea Europeană, dacă Hidroelectrica nu ar plăti taxa pe stâlp de 150 milioane lei, dacă Hidroelectrica nu ar pierde 220 milioane lei ca efect al livrărilor de energie pe piața reglementată, profitul companiei ar fi de cel puțin 1,8 miliarde lei, permițând astfel societății sa finanțeze toate investițiile in retehnologizarea capacităților de producție existente sau punerea în funcțiune a unor noi capacități”, a declarat  av. dr. Remus Borza, Administratorul Judiciar al Hidroelectrica.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.