Remus Pricopie ”a supt” de la vulpe

0

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a arătat că nu ştie care este originea numelui său. El a confundat lupoaica din mitologia romană cu o vulpe, într-o emisiune la Digi 24.

La întrebarea „În ce oraş s-au născut Romulus şi Remus?”, Pricopie a răspuns: „Nu ştiu dacă s-au născut într-un oraş anume, pentru că ei au fost găsiţi de cineva în pădure, într-un cuib, cred că vulpea nu era cetăţean….”

Moderatorul l-a corectat pe ministru, spunându-i că nu era vorba de o vulpe, ci de o lupoaică. Pricopie a încercat să treacă peste moment, sugerând că a fost o simplă greşeală, nu o lacună, „Lupoaica, da. Lupoaica nu era un cetăţean… Roma a venit după”.

Romulus şi Remus, fondatorii tradiţionali ai Romei, au apărut în mitologia romană drept cei doi fii ai preotesei Rhea Silvia, avându-l ca tată pe zeul războiului, Marte. Cei doi au fost daţi în grija unei lupoaice de către Tiberinus, zeul râurilor, după ce au fost scăpaţi de la moarte de un servitor căruia i s-a ordonat de către regele Amulius să-i înece.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.