Stagiunea TIR începe la Palatul Copiilor

0

Stagiunea TIR (Teatrul Istoriilor Recente), un proiect de revalorizare a istoriei recente prin intermediul unor spectacole de teatru, va fi deschisă cu spectacolul „Clear History”, pe 20 septembrie, la Sala Octavian Cotescu de la Palatul Copiilor, informează organizatorul evenimentului într-un comunicat remis AGERPRES.

În cadrul stagiunii vor fi prezentate șase spectacole și un film documentar care pornesc de la documentarea istoriei recente, spectacole de investigare și dezbatere a unor evenimente cu impact important asupra prezentului din România și Republica Moldova.

Toate spectacolele vor fi urmate de dezbateri moderate de istoricul Marius Bogdan Tudor, care se vor axa pe problematicile socio-politice tratate de fiecare spectacol și pe felul în care spectacolele chestionează aspecte din istoria rece

În programul evenimentului sunt prezentate spectacolele „Clear History” — 20 septembrie, la Sala Octavian Cotescu de la Palatul Copiilor, „Moldova Independentă. Erată” — 21 septembrie, la Sala Octavian Cotescu de la Palatul Copiilor, „Nu ne-am născut la locul potrivit” 27 și 28 septembrie, la Sala Octavian Cotescu de la Palatul Copiilor, „Capete înfierbântate. 13-15 iunie 1990” — 29 septembrie și 14 octombrie, „În sfârșit” documentar de Vlad Andrei Gherhiceanu, și „SubPământ. Valea Jiului după 1989” — 30 septembrie și 13 octombrie, la Teatrul Luni de la Green Hours, și „După Traian și Decebal” — 6 octombrie, la Teatrul Luni de la Green Hours.

Toate spectacolele se vor desfășura cu acces gratuit pentru public.

Proiectul este finanțat de ARCUB — Artă și Cultură București, prin programul „București 555”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.