Steaua va încasa 2,1 milioane de Euro

Share:

Campioana României, Steaua București, va încasa 2,1 milioane euro pentru participarea la play-off-ul ediției 2014/2015 a Ligii Campionilor, conform datelor furnizate luni de Uniunea Europeană de Fotbal.

Forul continental a alocat, din rețetele comerciale brute, suma de 55 milioane euro exclusiv acestor meciuri de baraj, la care au participat 20 de echipe, printre care și Steaua București, eliminată la loviturile de departajare de campioana Bulgariei, Ludogoreț Razgrad. Fiecare dintre aceste 20 de formații va primi câte o sumă fixă de 2,1 milioane euro, precizează UEFA.

Valoarea totală a premiilor puse în joc cu ocazia actualului sezon din Champions League se ridică la 1,34 miliarde euro, sumă în care sunt incluse și premiile oferite echipelor care au disputat Supercupa Europei, adaugă forul european.

Cele 32 de echipe care vor disputa, începând de marți, faza grupelor celei mai importante competiții europene intercluburi, au asigurată deja suma de 8,6 milioane euro. Fiecare victorie obținută în grupe va fi premiată cu un milion de euro, iar rezultatul de egalitate cu 500.000 euro.

Formațiile care vor atinge faza optimilor de finală vor fi recompensate cu câte 3,5 milioane euro, accederea în sferturile de finală va aduce în conturile cluburilor calificate câte 3,9 milioane, iar prezența în semifinale va fi premiată cu câte 4,9 milioane euro. Câștigătoarea finalei Ligii Campionilor va primi un cec în valoare de 10,5 milioane euro, iar finalista unul de 6,5 milioane euro.

În ceea ce privește fazele preliminarii, fiecare echipă campioană în țara sa care nu a atins faza grupelor va încasa suma de 200.000 euro. Totodată, fiecare club eliminat în primul tur preliminar va primi câte 150.000 euro, cele eliminate în turul II preliminar vor încasa câte 175.000 euro iar cele învinse în turul III preliminar câte 200.000 euro.

UEFA a anunțat, de asemenea, că va recompensa cu 3 milioane euro câștigătoarea Supercupei Europei, echipa Real Madrid, și cu 2,2 milioane euro învinsa sa din partida de la Cardiff, FC Sevilla.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.